Lumilaudan oikea pituus laskijalle?

Lumilaudan oikea pituus laskijalle?

Lumilaudan pituus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat laskijan suorituskykyyn ja mukavuuteen rinteillä. Valitsemalla oikean pituisen lautasi voit optimoida kokemuksesi ja nauttia lumilautailusta täysin siemauksin. Tässä blogissa tarkastellaan lumilaudan pituuden merkitystä ja miten voit valita oikean pituisen laudan omiin tarpeisiisi.

 

Laskijan pituus ja paino:

Lumilaudan pituuden valintaan vaikuttaa ensisijaisesti laskijan pituus ja paino. Laskijan pituus ja paino vaikuttavat siihen, kuinka lauta kantaa laskijaa ja miten se käyttäytyy erilaisissa olosuhteissa. Yleisesti ottaen:

Pidemmät laudat: Pidemmät laudat tarjoavat enemmän kellumista syvässä lumessa ja lisäävät vakautta suorilla laskulinjoilla. Ne sopivat yleensä suuremmille laskijoille.

Lyhyemmät laudat: Lyhyemmät laudat ovat helpommin hallittavia ja ketteriä, ja ne sopivat hyvin temppujen tekemiseen ja parkkilaskuun. Ne ovat yleensä parempi valinta pienemmille laskijoille.

Laskutyyli:

Laskutyyli vaikuttaa myös siihen, millainen lumilaudan pituus sinulle sopii parhaiten. Jos olet enemmän kiinnostunut off-piste-laskusta ja syvässä lumessa liikkumisesta, pidempi lauta voi olla parempi valinta. Toisaalta, jos nautit temppujen tekemisestä ja parkkilaskusta, lyhyempi lauta voi antaa paremman hallinnan ja liikkuvuuden.

Aikaisempi kokemus:

Kokemus lumilautailussa vaikuttaa myös lautasi pituuden valintaan. Aloittelijat voivat hyötyä lyhyemmästä lautaprofiilista, joka on helpompi hallita. Kokeneemmat laskijat voivat harkita pidempiä lautoja, jotka tarjoavat paremman vakauden korkeammilla nopeuksilla.

Olosuhteet:

Lumilaudan pituus voi myös vaihdella sen mukaan, missä lasket. Esimerkiksi syvässä lumessa ja puuterissa laskiessa pidempi lauta voi auttaa kellumaan paremmin, kun taas kovemmissa rinteissä lyhyempi lauta voi tarjota paremman hallinnan ja ketteryyden.


Yksilölliset mieltymykset:

    Lopulta lumilaudan pituus on myös yksilöllinen mieltymys. Jotkut laskijat voivat valita laudan, joka on pituudeltaan eri tavoin kuin yllä mainitut suositukset, koska se tuntuu heistä paremmalta ja sopivammalta omiin tarpeisiinsa.

    Kun valitset lumilaudan pituutta, on tärkeää ottaa huomioon kaikki nämä tekijät ja kokeilla eri vaihtoehtoja ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Monet lumilautakaupat ja laskettelukeskukset tarjoavat mahdollisuuden vuokrata eri pituisia lautoja, jotta voit testata, mikä toimii parhaiten sinulle.

    Muista myös, että lumilaudan valintaan vaikuttaa moni muukin tekijä, kuten profiili, sideasetukset ja laudan leveys. Konsultoi aina ammattilaisia ja kokeneempia laskijoita saadaksesi lisää neuvoja ja vinkkejä oikean lumilaudan valitsemiseen omaan tyyliisi ja taitotasoon sopivaksi. Lopulta tärkeintä on nauttia lumilautailusta, oli laudan pituus mikä tahansa!

     

    Miehet:

    Laskijan pituus (cm) Suositeltu laudan pituus (cm)
    150-160 140-150
    160-170 150-155
    170-180 155-160
    180-190 160-165
    190+ 165-170

     

     

    Naiset:

    Laskijan pituus (cm) Suositeltu laudan pituus (cm)
    140-150 130-140
    150-160 140-145
    160-170 145-150
    170+ 150-155

     

     

    Lapset:

    Laskijan pituus (cm) Suositeltu laudan pituus (cm)
    100-110 90-100
    110-120 100-110
    120-130 110-120
    130-140 120-130

     

    Kun aloitat lumilautailuharrastuksen, oikeiden välineiden valitseminen voi olla haastavaa. Onneksi Shreddington Snowin asiantuntijat ovat täällä auttamassa! Helsingin myymälässämme saat ammattitaitoista apua ja neuvoja lumilautailuvälineiden valintaan, oli tarkoituksesi sitten rinteillä laskeminen, puuterissa kelluminen tai parkissa temppujen tekeminen. Luota meihin löytääksesi juuri sinulle sopivat välineet!

    Lue seuraavaksi

    Miten valita: Erilaiset lumilautasiteet ja niiden käyttötarkoitukset

    Lisää lumilautailuun liittyviä blogeja

    Katso kaikki blogit
    Turun TOP 10 Skeittipaikat

    Turun TOP 10 Skeittipaikat

    Turku on monipuolinen kaupunki skeittauksen ystäville, jossa löytyy runsaasti skeittipaikkoja eri tasoisille skeittaajille. Tässä ovat Turun kymmenen parasta skeittipaikkaa, mukaan lukien ohjeet n...

    Tampereen TOP 10 Skeittipaikat

    Tampereen TOP 10 Skeittipaikat

    Tampere on monipuolinen ja vilkas kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet skeittaukseen. Skeittaajat löytävät kaupungista niin sisä- kuin ulkoskeittipaikkoja, joissa on tilaa harjoitella...

    Helsingin TOP 10 Skeittipaikat

    Helsingin TOP 10 Skeittipaikat

    Helsinki on skeittauksen ystävien paratiisi. Kaupungista löytyy monipuolisia skeittipaikkoja, jotka tarjoavat haasteita ja mahdollisuuksia kaiken tasoisille skeittaajille. Tässä ovat Helsingin kym...

    Lumilautailu välineet joululahjaksi

    Lumilautailu välineet joululahjaksi

    Joulu on lähellä ja mikä olisi parempi tapa näyttää rakkautta ja arvostusta kuin antamalla lahja, joka tuo iloa, jännitystä ja seikkailua läheistesi elämään? Tervetuloa Shreddington Snow'n Joulula...

    Näkökulma: Käytetty lumilauta

    Näkökulma: Käytetty lumilauta

    Lumilautailu on laji, joka on nähnyt huomattavaa teknologista ja suunnittelullista edistystä viime vuosikymmeninä. Viimeisen viiden vuoden aikana muutokset ovat olleet erityisen merkittäviä, ja ni...

    Lumilautabägit - Matkusta helposti lumilautalaukkujen kanssa

    Lumilautabägit - Matkusta helposti lumilautalaukkujen kanssa

    Lumilautailijalle yksi tärkeimmistä hankinnoista on laadukas lumilautalaukku, joka suojaa ja kuljettaa arvokkaita lasketteluvarusteita. Kun mietitään lumilautailuvarusteiden hankintaa, harvoin ens...