Miten valita: Lumilautakengät ja niiden erot

Miten valita: Lumilautakengät ja niiden erot

Lumilautailu on laji, joka vaatii huolellisesti valitut varusteet, ja yksi tärkeimmistä varusteista ovat lumilautakengät. Oikeiden kenkien valinta voi vaikuttaa suoraan laskukokemukseen, mukavuuteen ja turvallisuuteen rinteillä. Tässä blogissa tarkastellaan erilaisia lumilautakenkiä ja niiden tärkeimpiä eroja.


  1. Softboot-kenkät:

Softboot-kenkiä kutsutaan myös usein perinteisiksi lumilautakengiksi, ja ne ovat yleisimmin käytettyjä. Nämä kengät ovat pehmeitä ja mukavia, ja ne muistuttavat ulkonäöltään tavallisia talvikenkiä. Tärkeimmät ominaisuudet ja erot ovat:


Mukavuus: Softboot-kenkät ovat yleensä erittäin mukavat ja sopivat hyvin laajalle joukolle laskijoita.


Tarkkuus ja voimansiirto: Ne tarjoavat hyvän tarkkuuden ja voimansiirron, mikä tekee niistä suositun valinnan monille laskijoille.


Käyttötarkoitus: Softboot-kenkiä käytetään yleisesti laskettelurinteillä ja vapaalaskussa.


  1. Hardboot-kenkät:

Hardboot-kenkiä käytetään enemmän alppilaskussa ja carve-laskussa. Ne eroavat softboot-kengistä selvästi niiden rakenteen ja käyttötarkoituksen suhteen:


Rakenne: Hardboot-kenkien rakenne on jäykempi ja tarjoaa paremman voimansiirron. Ne ovat usein muovisia tai muusta jäykästä materiaalista valmistettuja.


Käyttötarkoitus: Hardboot-kenkiä käytetään erityisesti niissä lumilautailulajeissa, joissa tarvitaan suurta tarkkuutta ja vakautta, kuten alppilaskussa ja carve-laskussa.


Kiinnitys: Hardboot-kenkien kiinnitys voi olla erilainen kuin softboot-kenkien, ja ne voivat kiinnittyä erityisillä sidemekanismeilla.


  1. Boa-lukitusjärjestelmä:

Boa-lukitusjärjestelmä on innovatiivinen tapa säätää lumilautakenkien istuvuutta. Se koostuu nupista, joka kierretään, jolloin kengät kiristyvät tasaisesti ja tiiviisti. Tämä järjestelmä tarjoaa nopean ja helpon tavan säätää kengät juuri oikean kireyden mukaan.


  1. Pehmustus ja lämpövuori:

Lumilautakengissä voi olla erilaisia pehmustusvaihtoehtoja ja lämpövuoria, jotka lisäävät mukavuutta ja lämpöä. Ne ovat erityisen hyödyllisiä kylminä päivinä ja pitkillä laskettelumatkoilla.


  1. Siteisiin sopivuus:

On erittäin tärkeää varmistaa, että lumilautakengät sopivat hyvin valittujen siteiden kanssa. Siteiden ja kenkien yhteensopivuus on välttämätöntä, jotta voit saavuttaa optimaalisen suorituskyvyn ja turvallisuuden laskiessasi.


Kun valitset lumilautakenkiä, on tärkeää harkita omaa kokemustasi, laskutyyliäsi ja budjettiasi. Kokeile erilaisia kenkiä ja varmista, että ne istuvat hyvin ja tuntuvat mukavilta. Muista myös, että oikean koon valitseminen on avainasemassa, jotta saat parhaan mahdollisen istuvuuden ja suorituskyvyn lumilautailussa. Hyvät lumilautakengät ovat investointi, joka voi tehdä lumilautailukokemuksestasi entistä nautinnollisemman ja turvallisemman.Kun aloitat lumilautailuharrastuksen, oikeiden välineiden valitseminen voi olla haastavaa. Onneksi Shreddington Snowin asiantuntijat ovat täällä auttamassa! Helsingin myymälässämme saat ammattitaitoista apua ja neuvoja lumilautailuvälineiden valintaan, oli tarkoituksesi sitten rinteillä laskeminen, puuterissa kelluminen tai parkissa temppujen tekeminen. Luota meihin löytääksesi juuri sinulle sopivat välineet!

Lue seuraavaksi

Miten valita: Oikeat välineet laskevalle lapselle?
Lumilaudan siteiden asennot lumilaudassa ja eri asentojen nimikkeet

Lisää lumilautailuun liittyviä blogeja

Katso kaikki blogit
Lumilautasiteiden Diskit

Lumilautasiteiden Diskit

Lumilautasiteiden Diskit - Tärkeä Osa Laskukokemusta Lumilautasiteiden diskit ovat olennaisia komponentteja, joiden avulla siteet kiinnitetään lumilautaan. Ne mahdollistavat siteiden tukevan ja tu...

Lumilautojen Pituudet, Suositukset ja Erot Eri Mallien Välillä

Lumilautojen Pituudet, Suositukset ja Erot Eri Mallien Välillä

Lumilautailu on monipuolinen laji, joka vaatii oikeanlaisen laudan valinnan optimaalisen suorituskyvyn ja nautinnon saavuttamiseksi. Shreddington Snow tarjoaa laajan valikoiman lumilautoja eri käy...

Lumilautailuhousut ja Lasketteluhousut Verkkokaupassa

Lumilautailuhousut ja Lasketteluhousut Verkkokaupassa

Lumilautailuhousut ja lasketteluhousut ovat välttämättömiä varusteita kaikille talviurheilijoille. Ne tarjoavat suojan kylmyyttä, tuulta ja kosteutta vastaan, sekä mahdollistavat vapaan liikkumise...

Lumilautailutakit ja Laskettelutakit

Lumilautailutakit ja Laskettelutakit

Lumilautailu- ja laskettelutakkien valikoima on laaja ja monipuolinen, tarjoten eri malleja ja ominaisuuksia eri käyttökohteisiin. Shreddington Snow verkkokaupasta ja myymälästä löydät laadukkaat ...

Ilahu Snow Surfboards - Lumilautailun Uusi Ulottuvuus

Ilahu Snow Surfboards - Lumilautailun Uusi Ulottuvuus

Ilahu Snow Surfboards on tuonut markkinoille uudenlaisen tavan nauttia lumilautailusta. Näiden lumilautojen suunnittelussa on yhdistetty perinteisen lumilautailun ja surffauksen parhaat puolet, ta...

Lumilautakengät Shreddington Snow Verkkokaupassa - ThirtyTwo & Deeluxe

Lumilautakengät Shreddington Snow Verkkokaupassa - ThirtyTwo & Deeluxe

Lumilautakengät ovat olennainen osa jokaisen lautailijan varustusta, sillä ne tarjoavat tarvittavan tuen, mukavuuden ja hallittavuuden rinteissä. Shreddington Snow tarjoaa laajan valikoiman lumila...