Miten valita: Lumilautakengät ja niiden erot

Miten valita: Lumilautakengät ja niiden erot

Lumilautailu on laji, joka vaatii huolellisesti valitut varusteet, ja yksi tärkeimmistä varusteista ovat lumilautakengät. Oikeiden kenkien valinta voi vaikuttaa suoraan laskukokemukseen, mukavuuteen ja turvallisuuteen rinteillä. Tässä blogissa tarkastellaan erilaisia lumilautakenkiä ja niiden tärkeimpiä eroja.


  1. Softboot-kenkät:

Softboot-kenkiä kutsutaan myös usein perinteisiksi lumilautakengiksi, ja ne ovat yleisimmin käytettyjä. Nämä kengät ovat pehmeitä ja mukavia, ja ne muistuttavat ulkonäöltään tavallisia talvikenkiä. Tärkeimmät ominaisuudet ja erot ovat:


Mukavuus: Softboot-kenkät ovat yleensä erittäin mukavat ja sopivat hyvin laajalle joukolle laskijoita.


Tarkkuus ja voimansiirto: Ne tarjoavat hyvän tarkkuuden ja voimansiirron, mikä tekee niistä suositun valinnan monille laskijoille.


Käyttötarkoitus: Softboot-kenkiä käytetään yleisesti laskettelurinteillä ja vapaalaskussa.


  1. Hardboot-kenkät:

Hardboot-kenkiä käytetään enemmän alppilaskussa ja carve-laskussa. Ne eroavat softboot-kengistä selvästi niiden rakenteen ja käyttötarkoituksen suhteen:


Rakenne: Hardboot-kenkien rakenne on jäykempi ja tarjoaa paremman voimansiirron. Ne ovat usein muovisia tai muusta jäykästä materiaalista valmistettuja.


Käyttötarkoitus: Hardboot-kenkiä käytetään erityisesti niissä lumilautailulajeissa, joissa tarvitaan suurta tarkkuutta ja vakautta, kuten alppilaskussa ja carve-laskussa.


Kiinnitys: Hardboot-kenkien kiinnitys voi olla erilainen kuin softboot-kenkien, ja ne voivat kiinnittyä erityisillä sidemekanismeilla.


  1. Boa-lukitusjärjestelmä:

Boa-lukitusjärjestelmä on innovatiivinen tapa säätää lumilautakenkien istuvuutta. Se koostuu nupista, joka kierretään, jolloin kengät kiristyvät tasaisesti ja tiiviisti. Tämä järjestelmä tarjoaa nopean ja helpon tavan säätää kengät juuri oikean kireyden mukaan.


  1. Pehmustus ja lämpövuori:

Lumilautakengissä voi olla erilaisia pehmustusvaihtoehtoja ja lämpövuoria, jotka lisäävät mukavuutta ja lämpöä. Ne ovat erityisen hyödyllisiä kylminä päivinä ja pitkillä laskettelumatkoilla.


  1. Siteisiin sopivuus:

On erittäin tärkeää varmistaa, että lumilautakengät sopivat hyvin valittujen siteiden kanssa. Siteiden ja kenkien yhteensopivuus on välttämätöntä, jotta voit saavuttaa optimaalisen suorituskyvyn ja turvallisuuden laskiessasi.


Kun valitset lumilautakenkiä, on tärkeää harkita omaa kokemustasi, laskutyyliäsi ja budjettiasi. Kokeile erilaisia kenkiä ja varmista, että ne istuvat hyvin ja tuntuvat mukavilta. Muista myös, että oikean koon valitseminen on avainasemassa, jotta saat parhaan mahdollisen istuvuuden ja suorituskyvyn lumilautailussa. Hyvät lumilautakengät ovat investointi, joka voi tehdä lumilautailukokemuksestasi entistä nautinnollisemman ja turvallisemman.Kun aloitat lumilautailuharrastuksen, oikeiden välineiden valitseminen voi olla haastavaa. Onneksi Shreddington Snowin asiantuntijat ovat täällä auttamassa! Helsingin myymälässämme saat ammattitaitoista apua ja neuvoja lumilautailuvälineiden valintaan, oli tarkoituksesi sitten rinteillä laskeminen, puuterissa kelluminen tai parkissa temppujen tekeminen. Luota meihin löytääksesi juuri sinulle sopivat välineet!

Lue seuraavaksi

Miten valita: Oikeat välineet laskevalle lapselle?
Lumilaudan siteiden asennot lumilaudassa ja eri asentojen nimikkeet

Lisää lumilautailuun liittyviä blogeja

Katso kaikki blogit
Lumilautailu välineet joululahjaksi

Lumilautailu välineet joululahjaksi

Joulu on lähellä ja mikä olisi parempi tapa näyttää rakkautta ja arvostusta kuin antamalla lahja, joka tuo iloa, jännitystä ja seikkailua läheistesi elämään? Tervetuloa Shreddington Snow'n Joulula...

Näkökulma: Käytetty lumilauta

Näkökulma: Käytetty lumilauta

Lumilautailu on laji, joka on nähnyt huomattavaa teknologista ja suunnittelullista edistystä viime vuosikymmeninä. Viimeisen viiden vuoden aikana muutokset ovat olleet erityisen merkittäviä, ja ni...

Lumilautabägit - Matkusta helposti lumilautalaukkujen kanssa

Lumilautabägit - Matkusta helposti lumilautalaukkujen kanssa

Lumilautailijalle yksi tärkeimmistä hankinnoista on laadukas lumilautalaukku, joka suojaa ja kuljettaa arvokkaita lasketteluvarusteita. Kun mietitään lumilautailuvarusteiden hankintaa, harvoin ens...

Bataleon Sleeve – suojaa lumilautasi kolhuilta

Bataleon Sleeve – suojaa lumilautasi kolhuilta

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että olet matkustanut lumilautasi kanssa ja miettinyt, miten sen voisi suojata naarmuilta, kolhuilta tai muilta vahingoilta? Tai oletko koskaan ollut tilanteessa,...

Moonboots: Paluu Trendikkyyteen

Moonboots: Paluu Trendikkyyteen

Muistatko vielä 80-luvun ikoniset Moonboots-kengät? Tuo silloinen hittituote on tehnyt paluun muotimaailmaan, ja se on suurempi ilmiö kuin koskaan aikaisemmin! Väriloisto Kutsuu Uusien Moonbootsie...

Miten valita: Camber vai Rocker lumilauta?

Miten valita: Camber vai Rocker lumilauta?

Lumilautailumaailma on täynnä erilaisia lautoja, jotka on suunniteltu eri tyyleihin ja olosuhteisiin. Kaksi yleistä lautatyyppiä, jotka usein herättävät kysymyksiä, ovat camber- ja rocker-laudat. J...