Miten valita: Oikeat välineet laskevalle lapselle?

Miten valita: Oikeat välineet laskevalle lapselle?

Lumilauta lapselle, joka on jo lumilautailua osaava, eroaa valintakriteereiltään hieman nuoremmille ja kokemattomammille lapsille tarkoitetusta laudasta. Alla on suosituksia lumilaudan valintaan eri ikäisille, osaaville lapsille:


  1. 7–11-vuotiaat:

Lapsille suunnitellut lumilaudat ovat yleensä hyvä valinta tässä ikäryhmässä. Valitse lauta, joka on sopivan pituinen lapsen pituuden ja painon perusteella. Joustavuus ja koko voivat vaihdella merkistä riippuen, joten on tärkeää valita lauta, joka vastaa lapsen laskutaitoa ja suunniteltua laskettelutyyliä.


  1. 12–16-vuotiaat:

Nuoret, jotka ovat jo kokeneita lumilautailijoita, voivat siirtyä käyttämään pienikokoisia aikuisten lumilautoja. Valinta riippuu heidän taitotasostaan ja siitä, minkä tyyppisestä laskettelusta he pitävät. Nuoret voivat valita laudan, joka vastaa heidän painoaan ja pituuttaan sekä laskettelutyyliään (esim. all mountain, park, freeride).


  1. Yli 16-vuotiaat:

Yli 16-vuotiaat nuoret voivat käyttää aikuisten lumilautoja, ja heidän valintansa perustuvat samoihin periaatteisiin kuin aikuisillakin. Valitse lauta, joka sopii nuoren laskutaitoon, pituuteen, painoon ja suunniteltuun laskettelutyyliin.


Tärkeät huomiot:


Laudan pituus: Valitse laudan pituus lapsen pituuden ja painon perusteella. Lyhyempi lauta on ketterämpi parkissa ja freestyle-laskussa, kun taas pidempi lauta tarjoaa paremman vakauden suuremmilla nopeuksilla ja syvemmässä lumessa.


Joustavuus: Joustavuus vaikuttaa laudan ketteryyteen ja käyttäytymiseen erilaisissa olosuhteissa. Pehmeämpi lauta soveltuu usein parkkiin ja temppuihin, kun taas jäykempi lauta voi olla parempi syvemmässä lumessa ja nopeassa laskussa.


Suunniteltu käyttötarkoitus: Kysy lapselta, millaista lumilautailua hän eniten harrastaa. Onko se parkkilaskua, vapaalaskua vai jotain muuta? Tämä auttaa valitsemaan oikeanlaisen laudan.


Asiantunteva apu: Jos et ole varma, mitä lauta valita, kannattaa kääntyä asiantuntijoiden puoleen, kuten lumilautaliikkeiden myyjien tai laskettelukeskusten vuokraamojen henkilökunnan, jotka voivat tarjota arvokasta apua laudan valinnassa.


Muista myös huolehtia asianmukaisesta suojavarustuksesta, kuten kypärästä ja suojista, jotta lumilautailu pysyy turvallisena ja hauskaa.

Lue seuraavaksi

Vastuullisuus: Kuinka suuret lumilautamerkit sitoutuvat kestävyyteen?
Miten valita: Lumilautakengät ja niiden erot

Lisää lumilautailuun liittyviä blogeja

Katso kaikki blogit
Skeittaus ja laudan huoltaminen

Skeittaus ja laudan huoltaminen

Skeittilauta on monipuolinen ja kestävyyttä vaativa väline, joka kaipaa säännöllistä huoltoa. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut skeittaaja, oikeaoppinen huolto parantaa laudan suorituskykyä ja...

Turun TOP 10 Skeittipaikat

Turun TOP 10 Skeittipaikat

Turku on monipuolinen kaupunki skeittauksen ystäville, jossa löytyy runsaasti skeittipaikkoja eri tasoisille skeittaajille. Tässä ovat Turun kymmenen parasta skeittipaikkaa, mukaan lukien ohjeet n...

Tampereen TOP 10 Skeittipaikat

Tampereen TOP 10 Skeittipaikat

Tampere on monipuolinen ja vilkas kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet skeittaukseen. Skeittaajat löytävät kaupungista niin sisä- kuin ulkoskeittipaikkoja, joissa on tilaa harjoitella...

Helsingin TOP 10 Skeittipaikat

Helsingin TOP 10 Skeittipaikat

Helsinki on skeittauksen ystävien paratiisi. Kaupungista löytyy monipuolisia skeittipaikkoja, jotka tarjoavat haasteita ja mahdollisuuksia kaiken tasoisille skeittaajille. Tässä ovat Helsingin kym...

Lumilautailu välineet joululahjaksi

Lumilautailu välineet joululahjaksi

Joulu on lähellä ja mikä olisi parempi tapa näyttää rakkautta ja arvostusta kuin antamalla lahja, joka tuo iloa, jännitystä ja seikkailua läheistesi elämään? Tervetuloa Shreddington Snow'n Joulula...

Näkökulma: Käytetty lumilauta

Näkökulma: Käytetty lumilauta

Lumilautailu on laji, joka on nähnyt huomattavaa teknologista ja suunnittelullista edistystä viime vuosikymmeninä. Viimeisen viiden vuoden aikana muutokset ovat olleet erityisen merkittäviä, ja ni...