Miten valita: Park vai All mountain lumilauta?

Miten valita: Park vai All mountain lumilauta?

All mountain- ja park-lumilaudat: Kaksi erilaista lautaa, kaksi erilaista kokemusta


Lumilautailu on lumileikeistä innostuneiden ihmisten rakastama talviaktiviteetti. Lautailu tarjoaa monipuolisen tavan nauttia lumesta ja vuoristoista, mutta se ei ole yhtä yksinkertaista kuin vain astua laudan päälle ja laskea rinnettä alas. Yksi tärkeimmistä päätöksistä, jonka lumilautailija joutuu tekemään, on valita oikea lauta. Kaksi yleisintä lautatyypiä ovat all mountain- ja park-lumilaudat. Näillä laudoilla on erilaiset ominaisuudet ja tarkoitukset, ja tässä blogissa tarkastellaan niiden eroja.


All mountain-lumilauta: Yleismaailmallinen monitaituri


All mountain-lumilaudat ovat monipuolisia lautoja, jotka on suunniteltu suoriutumaan hyvin kaikenlaisilla rinteillä ja lumiolosuhteissa. Ne ovat lumilautailun monitaitureita ja sopivat erinomaisesti niille, jotka haluavat kokea kaikki vuoriston tarjoamat mahdollisuudet. Tärkeimmät piirteet, jotka erottavat all mountain-laudan muista laudoista, ovat:


Hyvä tasapaino: All mountain-laudat ovat suunniteltu tarjoamaan hyvän tasapainon erilaisten lumiolosuhteiden välillä, joten voit laskea niillä niin puuterilumessa kuin kovemmillakin rinteillä.


Keskileveys ja keskipitkät kärjet: Nämä laudat ovat yleensä keskikokoisia ja niissä on keskipitkät kärjet, mikä helpottaa kääntymistä ja pitää ne vakaina vaihtelevissa olosuhteissa.


Kestävyys ja vakaus: All mountain-laudat ovat yleensä vahvempia ja vakaita, jotta ne kestävät paremmin rinteiden vaihtelevia olosuhteita ja mahdollisia kovia iskuja.


Park-lumilauta: Freestylen taitureiden valinta


Park-lumilaudat, kuten nimestä voi päätellä, on suunniteltu erityisesti lumipuistojen ja freestyle-temppujen ystäville. Nämä laudat eroavat all mountain -laudoista useilla tavoilla:


Lyhyempi pituus: Park-laudat ovat yleensä lyhyempiä, mikä tekee niistä ketterämpiä ja helpottaa temppujen tekemistä lumipuistossa.


Joustavampi rakenne: Park-laudat ovat yleensä joustavampia, mikä mahdollistaa paremman liikkuvuuden ilmassa ja pehmeämmät laskut hyppyreissä ja putouksissa.


Kärkien ja perän muotoilu: Näissä laudoissa on usein tietynlainen kärjen ja perän muotoilu, joka auttaa laskijaa suorittamaan temppuja ja trikkejä helpommin.


Mikä lauta sinulle sopii?


Valitessasi lumilautaa sinun tulee ottaa huomioon oma taitotasosi ja se, millaisista laskemisen muodoista nautit eniten. Jos olet aloittelija tai haluat nauttia monipuolisesti rinteistä, all mountain -lauta voi olla hyvä valinta. Se tarjoaa vakautta ja helppoutta kaikenlaisissa olosuhteissa.


Toisaalta, jos olet kokenut lumilautailija ja rakastat freestyle-temppuja, park-lauta antaa sinulle parhaat mahdollisuudet toteuttaa luovuuttasi lumipuistossa. Ne ovat myös suositeltavia, jos viihdyt enimmäkseen lumipuistoissa ja freestyle-radalla.


Lopuksi, muista, että nämä ovat yleistyksiä ja että jokaisessa laudassa voi olla omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Paras tapa löytää juuri sinulle sopiva lumilauta on kokeilla erilaisia lautoja ja saada palautetta kokeneilta lumilautailijoilta ja asiantuntijoilta. Riippumatta siitä, valitsetko all mountain- vai park-laudan, tärkeintä on nauttia lumilautailusta ja vuoristoista.

Lue seuraavaksi

Miten valita: Oikeanlaiset välineet aloitteleville lapsille?
Miten selvittää käytetyn lumilaudan ikä?

Lisää lumilautailuun liittyviä blogeja

Katso kaikki blogit
Skeittaus ja laudan huoltaminen

Skeittaus ja laudan huoltaminen

Skeittilauta on monipuolinen ja kestävyyttä vaativa väline, joka kaipaa säännöllistä huoltoa. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut skeittaaja, oikeaoppinen huolto parantaa laudan suorituskykyä ja...

Turun TOP 10 Skeittipaikat

Turun TOP 10 Skeittipaikat

Turku on monipuolinen kaupunki skeittauksen ystäville, jossa löytyy runsaasti skeittipaikkoja eri tasoisille skeittaajille. Tässä ovat Turun kymmenen parasta skeittipaikkaa, mukaan lukien ohjeet n...

Tampereen TOP 10 Skeittipaikat

Tampereen TOP 10 Skeittipaikat

Tampere on monipuolinen ja vilkas kaupunki, joka tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet skeittaukseen. Skeittaajat löytävät kaupungista niin sisä- kuin ulkoskeittipaikkoja, joissa on tilaa harjoitella...

Helsingin TOP 10 Skeittipaikat

Helsingin TOP 10 Skeittipaikat

Helsinki on skeittauksen ystävien paratiisi. Kaupungista löytyy monipuolisia skeittipaikkoja, jotka tarjoavat haasteita ja mahdollisuuksia kaiken tasoisille skeittaajille. Tässä ovat Helsingin kym...

Lumilautailu välineet joululahjaksi

Lumilautailu välineet joululahjaksi

Joulu on lähellä ja mikä olisi parempi tapa näyttää rakkautta ja arvostusta kuin antamalla lahja, joka tuo iloa, jännitystä ja seikkailua läheistesi elämään? Tervetuloa Shreddington Snow'n Joulula...

Näkökulma: Käytetty lumilauta

Näkökulma: Käytetty lumilauta

Lumilautailu on laji, joka on nähnyt huomattavaa teknologista ja suunnittelullista edistystä viime vuosikymmeninä. Viimeisen viiden vuoden aikana muutokset ovat olleet erityisen merkittäviä, ja ni...