Vastuullisuus: Kuinka suuret lumilautamerkit sitoutuvat kestävyyteen?

Vastuullisuus: Kuinka suuret lumilautamerkit sitoutuvat kestävyyteen?

Lumilautailu ja talviurheilu ovat tiiviisti sidoksissa luontoon. Siksi on erityisen tärkeää, että lajin johtavat brändit omaksuvat vastuulliset käytännöt. Tässä blogikirjoituksessa tarkastellaan, miten joitakin alan suosituimmista merkeistä on sitoutunut ympäristöön ja vastuullisuuteen sekä minkälaista sertifiointia ne ovat saavuttaneet.

Capita on ottanut askeleen eteenpäin, rakentamalla The Mothershipin, maailman ensimmäisen 100% puhtaaseen hydrovoimaan perustuvan lumilautatehtaan. Heidän sitoutumisensa ei lopu tähän: Capita on myös saavuttanut ISO 14001 ympäristöhallinnan sertifikaatin.

Bataleon laudat eivät ole vain teknisesti edistyneitä, vaan myös ympäristöystävällisiä. He ovat sitoutuneet vähentämään hiilijalanjälkeään ja valitsemaan kestäviä materiaaleja tuotannossaan.

Rome SDS on merkki, joka on aina ollut tiiviisti sidoksissa lumilautayhteisöön. Heidän vastuullisuutensa näkyy heidän pyrkimyksessään käyttää kierrätettyjä materiaaleja ja vähentää ympäristövaikutuksia.

Spring Break tunnetaan innovatiivisista laudoistaan, mutta myös heidän sitoutumisestaan FSC-sertifioituun puuhun, mikä takaa, että puu on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

Union Bindings tarjoaa lumilautasiteitä, jotka on valmistettu kestävistä materiaaleista, ja brändi on saavuttanut useita ekologisia sertifikaatteja.

Thirtytwo on ollut edelläkävijä, kun kyseessä on vastuullinen kenkävalmistus lumilautailussa. Heidän sitoutumisensa näkyy mm. Bluesign-sertifikaatissa, joka on yksi tekstiiliteollisuuden johtavista ympäristösertifikaateista.

Beyond Medals ja Crab Grab tuovat innovaatiota markkinoille, mutta samalla myös korostavat eettisiä arvoja ja ympäristöystävällisyyttä.

Hertel Wax, joka on tunnettu suksivahoistaan, pyrkii tuotannossaan vähäisiin ympäristövaikutuksiin. Volcom on puolestaan tunnustettu ympäristöystävällisyydestään ja heillä on mm. Oeko-Tex ja Fair Labor Association sertifikaatit.

Electric ja Rip Curl ovat molemmat merkkejä, jotka pyrkivät vastuulliseen tuotantoon ja kestävien materiaalien käyttöön. Spectrum ja Method Mag edustavat mediaa lumilautailussa ja ne keskittyvät tiedottamaan ympäristöasioista ja vastuullisuudesta.

Lopuksi, on elintärkeää, että jokainen lumilautailija tunnistaa ja tukee näitä vastuullisuuspyrkimyksiä. Ostamalla näiden brändien tuotteita ei vain saa laatua, vaan myös tukee kestävämpää tulevaisuutta lumilautailussa. Jokainen askel kohti vastuullisempaa tuotantoa ja kulutusta on askel oikeaan suuntaan.

Lue seuraavaksi

Näkökulma: Ainutlaatuinen Capitan The Mothership
Miten valita: Oikeat välineet laskevalle lapselle?

Lisää lumilautailuun liittyviä blogeja

Katso kaikki blogit
Lumilautailu välineet joululahjaksi

Lumilautailu välineet joululahjaksi

Joulu on lähellä ja mikä olisi parempi tapa näyttää rakkautta ja arvostusta kuin antamalla lahja, joka tuo iloa, jännitystä ja seikkailua läheistesi elämään? Tervetuloa Shreddington Snow'n Joulula...

Näkökulma: Käytetty lumilauta

Näkökulma: Käytetty lumilauta

Lumilautailu on laji, joka on nähnyt huomattavaa teknologista ja suunnittelullista edistystä viime vuosikymmeninä. Viimeisen viiden vuoden aikana muutokset ovat olleet erityisen merkittäviä, ja ni...

Lumilautabägit - Matkusta helposti lumilautalaukkujen kanssa

Lumilautabägit - Matkusta helposti lumilautalaukkujen kanssa

Lumilautailijalle yksi tärkeimmistä hankinnoista on laadukas lumilautalaukku, joka suojaa ja kuljettaa arvokkaita lasketteluvarusteita. Kun mietitään lumilautailuvarusteiden hankintaa, harvoin ens...

Bataleon Sleeve – suojaa lumilautasi kolhuilta

Bataleon Sleeve – suojaa lumilautasi kolhuilta

Onko sinulle koskaan käynyt niin, että olet matkustanut lumilautasi kanssa ja miettinyt, miten sen voisi suojata naarmuilta, kolhuilta tai muilta vahingoilta? Tai oletko koskaan ollut tilanteessa,...

Moonboots: Paluu Trendikkyyteen

Moonboots: Paluu Trendikkyyteen

Muistatko vielä 80-luvun ikoniset Moonboots-kengät? Tuo silloinen hittituote on tehnyt paluun muotimaailmaan, ja se on suurempi ilmiö kuin koskaan aikaisemmin! Väriloisto Kutsuu Uusien Moonbootsie...

Miten valita: Camber vai Rocker lumilauta?

Miten valita: Camber vai Rocker lumilauta?

Lumilautailumaailma on täynnä erilaisia lautoja, jotka on suunniteltu eri tyyleihin ja olosuhteisiin. Kaksi yleistä lautatyyppiä, jotka usein herättävät kysymyksiä, ovat camber- ja rocker-laudat. J...