Näin Valitset Oikean Skeittilaudan

Näin Valitset Oikean Skeittilaudan

Skeittaus on mahtava harrastus, joka tarjoaa sekä fyysistä haastetta että luovaa ilmaisua. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut skeittaaja, oikean skeittilaudan valitseminen on olennaista nautinnollisen ja turvallisen skeittauksen takaamiseksi. Tässä oppaassa käymme läpi tärkeimmät asiat, jotka sinun tulee ottaa huomioon valitessasi skeittilautaa.

1. Laudan Tyyppi

Ensimmäinen askel on valita oikea skeittilaudan tyyppi käyttötarkoituksesi mukaan. Skeittilaudat voidaan jakaa kolmeen pääkategoriaan:

Katulaudat (Street Skateboards)

Katulaudat ovat yleisimpiä skeittilautoja ja ne on suunniteltu temppujen tekemiseen, grindailuun ja hyppimiseen. Ne ovat yleensä 7,5-8,5 tuumaa leveitä ja niissä on kestävä ja kevyt rakenne.

Rampilautat (Vert Skateboards)

Rampilautat ovat hieman leveämpiä ja tukevampia kuin katulaudat, ja ne on suunniteltu erityisesti rampeilla ja halfpipeillä skeittaamiseen. Leveys on yleensä 8,5-9 tuumaa, mikä tarjoaa paremman tasapainon ja vakauden.

Cruiser-laudat (Cruisers)

Cruiserit ovat suunniteltu mukavaan ja rentoon liikkumiseen, eivät niinkään temppuihin. Ne ovat usein pidempiä ja leveämpiä, ja niissä on pehmeämmät renkaat, jotka tekevät ajamisesta sujuvaa erilaisilla pinnoilla.

2. Laudan Leveys

Laudan leveys on yksi tärkeimmistä tekijöistä valinnassa. Se vaikuttaa sekä skeittauksen hallittavuuteen että mukavuuteen.

  • 7,5-8,0 tuumaa: Sopii hyvin pienemmille skeittaajille ja temppujen tekemiseen.
  • 8,0-8,5 tuumaa: Yleisin koko, joka sopii monipuoliseen skeittaukseen, sekä kadulla että parkeissa.
  • 8,5 tuumaa ja yli: Tarjoaa paremman vakauden, sopii rampeille ja cruisingiin.

3. Laudan Pituus ja Muoto

Laudan pituus ja muoto vaikuttavat myös ajotuntumaan. Useimmat katulaudat ovat 28-32 tuumaa pitkiä. Laudan muoto, kuten concave (kaarevuus keskellä), vaikuttaa siihen, kuinka helposti temput onnistuvat ja kuinka hyvin hallitset lautaa.

4. Trukit

Trukit ovat skeittilaudan pyörien kiinnitysmekanismi, ja niiden oikea valinta on tärkeää. Trukkien leveys tulisi olla mahdollisimman lähellä laudan leveyttä. Varmista myös, että trukkien korkeus sopii renkaisiin – matalammat trukit sopivat pienemmille renkailla ja korkeat trukit suuremmille renkailla.

5. Renkaat

Renkaiden koko ja kovuus vaikuttavat ajokokemukseen.

  • Pienemmät renkaat (50-54mm): Soveltuvat hyvin katutemppuihin ja tekniseen skeittaukseen.
  • Suuremmat renkaat (55-60mm): Paremmat rampeilla ja roughilla pinnoilla.
  • Pehmeämmät renkaat: Parempi pito ja mukavampi ajokokemus epätasaisilla pinnoilla.
  • Kovemmat renkaat: Soveltuvat hyvin temppuihin ja liukkaammille pinnoille.

6. Laakerit

Laakereiden laatu vaikuttaa suoraan skeittilaudan nopeuteen ja ajotuntumaan. Laakerit luokitellaan yleensä ABEC-asteikolla, mutta myös muut merkinnät, kuten Bones Red, ovat yleisiä ja suosittuja. Korkealaatuiset laakerit tarjoavat paremman suorituskyvyn ja kestävyyden.

Shreddington Snow – Kaikki Tarvittava Skeittaukseen

Shreddington Snow tarjoaa kaiken tarvittavan lumilautailuun, skeittaukseen ja surffaukseen. Voit löytää laajan valikoiman skeittilautoja, trukkeja, renkaita ja muita tarvikkeita verkkokaupastamme tai suoraan myymälästämme Helsingin Kalevankadulla. Kesästä 2024 alkaen Shreddington Snow tarjoaa myös skeittilautoja ja kaiken tarvittavan skeittaukseen, jotta voit nauttia täydellisestä skeittikokemuksesta.

Lisää skeittaukseen liittyviä blogeja

Katso kaikki blogit
Skeittikauppa Helsingissä: Shreddington Snow - Kaikki Tarvittava Skeittaukseen

Skeittikauppa Helsingissä: Shreddington Snow - Kaikki Tarvittava Skeittaukseen

Helsingin vilkas katukulttuuri ja upeat skeittipaikat houkuttelevat skeittaajia läheltä ja kaukaa. Olitpa sitten aloitteleva skeittaaja tai kokenut konkari, oikeiden varusteiden merkitystä ei voi ...

Näin Valitset Oikean Skeittilaudan

Näin Valitset Oikean Skeittilaudan

Skeittaus on mahtava harrastus, joka tarjoaa sekä fyysistä haastetta että luovaa ilmaisua. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut skeittaaja, oikean skeittilaudan valitseminen on olennaista nautinn...

Parhaat Temput Skeittilaudalla

Parhaat Temput Skeittilaudalla

Skeittaus on urheilulaji, jossa yhdistyvät taito, rohkeus ja luovuus. Se on monelle elämäntapa, joka tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia uuden oppimiseen ja itsensä ilmaisemiseen. Jos olet juuri ...

Käytetyn Skeittilaudan Ostaminen – Mitä Tarkastaa ja Mistä Hankkia Varaosat

Käytetyn Skeittilaudan Ostaminen – Mitä Tarkastaa ja Mistä Hankkia Varaosat

Oletko kiinnostunut skeittauksesta, mutta budjetti ei veny uuteen lautaan? Käytetyn skeittilaudan hankinta voi olla loistava vaihtoehto aloittelijalle tai kokeneemmallekin skeittaajalle. Tässä art...

Tukholman Skeittiparatiisi – Parhaat Paikat ja Kulttuuri

Tukholman Skeittiparatiisi – Parhaat Paikat ja Kulttuuri

Tukholma, Ruotsin pääkaupunki, tunnetaan paitsi kauniista maisemistaan ja designistaan, myös vilkkaasta skeittikulttuuristaan. Kaupunki tarjoaa skeittaajille monipuolisia puistoja ja spotteja, jot...

Skeittaus Tallinnassa – Parhaat Paikat ja Vilkas Skeittikulttuuri

Skeittaus Tallinnassa – Parhaat Paikat ja Vilkas Skeittikulttuuri

Tallinna, Viron pääkaupunki, on viime vuosina noussut yhdeksi Itämeren alueen kiinnostavimmista skeittauskeskuksista. Kaupungin skeittikulttuuri on eläväinen, ja se tarjoaa erinomaisia skeittipaik...