Skeittaus ja laudan huoltaminen

Skeittaus ja laudan huoltaminen

Skeittilauta on monipuolinen ja kestävyyttä vaativa väline, joka kaipaa säännöllistä huoltoa. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut skeittaaja, oikeaoppinen huolto parantaa laudan suorituskykyä ja pidentää sen käyttöikää. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten skeittilautaa huolletaan ja mitkä ovat sen eri osat.

Skeittilaudan Osat

 1. Laudan kansi (deck)
 2. Trukit (trucks)
 3. Renkaat (wheels)
 4. Laakerit (bearings)
 5. Grippi (grip tape)
 6. Pultit ja mutterit (hardware)
 7. Trukkikumit (bushings)

Skeittilaudan Kansien Huolto

Skeittilaudan kansi on laudan pääosa, jonka päällä seisot. Kannen huolto alkaa tarkistamalla grippiteipin kunto. Grippi antaa pitoa ja varmistaa, että jalat pysyvät paikallaan. Jos grippi on kulunut tai likainen, voit puhdistaa sen erityisellä grippiharjalla tai vaihtaa sen kokonaan.

 1. Puhdistus: Käytä grippiharjaa tai vanhaa hammasharjaa. Pyyhi lika ja pöly pois, jotta grippi palautuu lähes alkuperäiseen kuntoonsa.
 2. Vaihda grippi: Jos grippi on repeytynyt tai kulunut, irrota vanha grippi ja kiinnitä uusi. Varmista, että uusi grippi on tasaisesti ja tiukasti kiinni.

Trukkien Huolto

Trukit ovat metalliosat, jotka yhdistävät renkaat lautaan. Niiden kunto vaikuttaa suoraan laudan ohjattavuuteen ja vakauteen.

 1. Kiristä pultit: Tarkista, että trukkien pultit ovat kunnolla kiinni. Liian löysät pultit voivat aiheuttaa trukkien heilumista, mikä vaikuttaa ajettavuuteen.
 2. Voitele pivot-kuppi: Pivot-kuppi on trukkien keskiosa, jossa trukit kääntyvät. Voitele pivot-kuppi säännöllisesti esimerkiksi vaseliinilla, jotta trukit kääntyvät sujuvasti.
 3. Tarkista ja vaihda bushings: Trukkikumit voivat kulua ajan myötä. Tarkista niiden kunto ja vaihda tarvittaessa.

Renkaiden ja Laakereiden Huolto

Renkaiden ja laakereiden kunto vaikuttaa siihen, kuinka sujuvasti ja nopeasti skeittilauta liikkuu.

 1. Puhdista renkaat: Poista renkaista kivet ja muu lika. Käytä tarvittaessa puhdistusainetta ja pehmeää harjaa.
 2. Voitele laakerit: Irrota renkaat ja laakerit trukeista. Puhdista laakerit rasvanpoistoaineella ja voitele ne sen jälkeen erityisellä laakerirasvalla tai öljyllä.
 3. Tarkista renkaiden kunto: Kuluneet renkaat voivat olla epätasaisia ja vaikuttaa ajettavuuteen. Vaihda renkaat, jos ne ovat huomattavasti kuluneet tai vaurioituneet.

Pulttien ja Muttereiden Huolto

Pultit ja mutterit pitävät laudan eri osat yhdessä. Niiden kunto ja kireys ovat tärkeitä turvallisuuden kannalta.

 1. Kiristä pultit ja mutterit: Käy säännöllisesti läpi kaikki laudan pultit ja mutterit varmistaaksesi, että ne ovat tiukasti kiinni.
 2. Vaihda kuluneet osat: Jos huomaat, että pultit tai mutterit ovat ruostuneet tai kuluneet, vaihda ne uusiin.

Yhteenveto

Skeittilaudan säännöllinen huolto varmistaa, että lautasi pysyy hyvässä kunnossa ja kestää pidempään. Tarkista laudan eri osat säännöllisesti ja tee tarvittavat huoltotoimenpiteet. Näin varmistat, että skeittilauta tarjoaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn ja turvallisuuden jokaisella ajokerralla.

Muista, että skeittilaudan huolto ei vie paljon aikaa, mutta sen vaikutukset ovat merkittävät. Pidä lautasi kunnossa ja nauti skeittaamisesta!

Lisää skeittaukseen liittyviä blogeja

Katso kaikki blogit
Skeittauksen Uudet Trendit ja Välineet

Skeittauksen Uudet Trendit ja Välineet

Skeittaus kehittyy jatkuvasti, ja uusia trendejä ja innovatiivisia välineitä tulee markkinoille. Tässä artikkelissa tarkastelemme skeittauksen uusimpia trendejä ja välineitä, jotka voivat viedä sk...

Skeittilaudan Kustomointi

Skeittilaudan Kustomointi

Kokeneena skeittaajana tiedät, että oikeanlainen skeittilauta voi tehdä suuren eron ajokokemuksessa. Tässä artikkelissa käsittelemme skeittilaudan kustomointia ja kuinka voit luoda täydellisen lau...

Parhaat Temput Skeittipuistoissa

Parhaat Temput Skeittipuistoissa

Skeittipuistot tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia temppujen harjoitteluun ja taitojen hiomiseen. Tässä artikkelissa jaamme vinkkejä ja tekniikoita kokeneille skeittaajille, jotka haluavat vied...

Skeittikauppa Helsingissä: Shreddington Snow - Kaikki Tarvittava Skeittaukseen

Skeittikauppa Helsingissä: Shreddington Snow - Kaikki Tarvittava Skeittaukseen

Helsingin vilkas katukulttuuri ja upeat skeittipaikat houkuttelevat skeittaajia läheltä ja kaukaa. Olitpa sitten aloitteleva skeittaaja tai kokenut konkari, oikeiden varusteiden merkitystä ei voi ...

Näin Valitset Oikean Skeittilaudan

Näin Valitset Oikean Skeittilaudan

Skeittaus on mahtava harrastus, joka tarjoaa sekä fyysistä haastetta että luovaa ilmaisua. Olitpa sitten aloittelija tai kokenut skeittaaja, oikean skeittilaudan valitseminen on olennaista nautinn...

Parhaat Temput Skeittilaudalla

Parhaat Temput Skeittilaudalla

Skeittaus on urheilulaji, jossa yhdistyvät taito, rohkeus ja luovuus. Se on monelle elämäntapa, joka tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia uuden oppimiseen ja itsensä ilmaisemiseen. Jos olet juuri ...