Lumilautasiteiden kiekot (DISC) ja niiden erot

Snowboard disc's

Lumilautasiteiden kiekkosysteemit

Lumilaudan ja siteiden välinen yhteys on olennainen, ja juuri kiekkosysteemit varmistavat tämän yhteyden. Eri merkkien ja mallien laudoissa käytetään erilaisia kiekkosysteemejä, ja on tärkeää tuntea nämä erot valittaessa oikeita siteitä laudalle. Tässä Shreddington Snow'n opastuksessa käsittelemme yleisimpiä kiekkosysteemejä.

4x4

Yksi yleisimmistä kiekkosysteemeistä on 4x4. Tässä järjestelmässä kiekot kiinnitetään neljällä ruuvilla, jotka ovat neliön muotoisessa asetelmassa. Useimmat yleiset lumilautamerkit ja siteet ovat yhteensopivia 4x4-kiekkojen kanssa.

4x2

4x2-kiekkosysteemi muistuttaa 4x4-järjestelmää, mutta kiekoissa on useampia reikiä, jotka antavat laskijalle enemmän vaihtoehtoja siten sijainnin ja kulman suhteen. Tämä järjestelmä tarjoaa parempaa mukautettavuutta laskijan mieltymysten mukaan.

3D

Burtonin kehittämä 3D-kiekkosysteemi käyttää kolmea ruuvia kolmion muodossa. Vaikka se ei ole yhtä yleinen kuin 4x4 tai 4x2, se on yhä saatavilla monissa Burtonin laudoissa ja yhteensopivissa siteissä.

Channel

Toinen Burtonin innovaatio on Channel-järjestelmä. Tässä järjestelmässä siteet kiinnitetään kahteen pitkittäiseen uraan laudan pohjassa. Se mahdollistaa suurimman mahdollisen mukautettavuuden siteiden asennon ja kulman suhteen, ja on erittäin suosittu niiden laskijoiden keskuudessa, jotka etsivät täydellistä istuvuutta ja mukautuvuutta.

Muut järjestelmät

Markkinoilla on myös muita, vähemmän yleisiä kiekkosysteemejä, mutta ne edellyttävät usein erityisiä siteitä tai sovittimia. On tärkeää tarkistaa laudan ja siteiden yhteensopivuus ennen ostoa.

Oikean kiekkosysteemin valinta lumilautaasi varmistaa, että saat parhaan mahdollisen yhteyden lautaan ja parhaan laskukokemuksen. Shreddington Snow suosittelee tarkistamaan laudan ja siteiden yhteensopivuuden ja valitsemaan siteet, jotka vastaavat laskutyyliäsi ja mieltymyksiäsi.

Shreddington Snow lumilautamerkit

Capita lumilaudatBataleon lumilaudatKorua lumilaudatThirtyTwo lumilautamonot