Skeittilaudat

Skeittauksen Perusteet: Skeittilaudat ja Niiden Osat

Skeittaus on monille elämäntapa, joka yhdistää luovuuden, fyysisen haasteen ja yhteisöllisyyden. Oikeiden välineiden valinta on olennaista, jotta skeittauskokemus olisi paras mahdollinen. Tässä artikkelissa käsittelemme skeittilaudan eri osia, kuten dekkejä, trukkeja, laakereita ja renkaita, ja niiden merkitystä skeittauksen nautinnossa ja suorituskyvyssä. Shreddington Snow, erikoisliike Helsingissä Kalevankadulla ja verkkokauppa, tarjoaa nyt myös skeittaukseen ja surffaukseen kaikki tarvittavat välineet ja varusteet.

Dekkien Valinta

Dekki on skeittilaudan pääosa, johon muut osat kiinnitetään. Dekin valinta vaikuttaa suuresti siihen, miltä skeittaaminen tuntuu ja minkälaisia temppuja voit tehdä.

Materiaalit

Useimmat dekit on valmistettu kanadanvaahterasta, joka on tunnettu kestävyydestään ja joustavuudestaan. Myös bambua ja komposiittimateriaaleja käytetään, mutta vaahtera on edelleen suosituin valinta.

Koko

Dekin leveys on tärkeä tekijä, ja se valitaan yleensä skeittaajan jalan koon ja käyttötarkoituksen mukaan. Leveämmät dekit (8.25" ja yli) ovat vakaampia ja sopivat hyvin rampeille ja cruisingille, kun taas kapeammat dekit (7.5"-8.0") ovat kevyempiä ja helpompia flipata, joten ne sopivat paremmin katutemppuihin.

Trukit

Trukit ovat metalliosat, jotka kiinnittävät renkaat dekkiin. Ne vaikuttavat laudan kääntyvyyteen ja vakauteen.

Leveys

Trukkien leveys tulisi valita dekkin leveyden mukaan. Trukin akselin tulisi olla suunnilleen saman levyinen kuin dekki, jotta lauta olisi tasapainoinen.

Korkeus

Trukkeja on eri korkeuksia – matalat, keski- ja korkeat. Matalat trukit sopivat pienemmille renkailla ja teknisiin temppuihin, keski-trukit ovat monikäyttöisiä ja korkeat trukit mahdollistavat suuremmat renkaat ja pehmeämmän käännöksen.

Laakerit

Laakerit ovat pieniä, mutta tärkeä osa skeittilautaa. Ne vaikuttavat siihen, kuinka sujuvasti ja nopeasti renkaat pyörivät.

ABEC-luokitus

Laakereita luokitellaan usein ABEC-asteikolla (1, 3, 5, 7, 9), joka mittaa laakerin tarkkuutta ja tehokkuutta. Korkeampi ABEC-luokitus tarkoittaa yleensä sujuvampaa ja nopeampaa pyörimistä, mutta myös muut tekijät, kuten materiaali ja voitelu, vaikuttavat laakerin laatuun.

Materiaali

Laakerit ovat usein teräksisiä, mutta keraamiset laakerit ovat yhä suositumpia, koska ne ovat kevyempiä, kestävämpiä ja pyörivät sujuvammin.

Renkaat

Renkaat vaikuttavat merkittävästi ajotuntumaan ja siihen, missä ja miten voit skeitata.

Koko

Renkaiden koko mitataan millimetreissä. Pienemmät renkaat (50-54 mm) ovat nopeita kiihdyttämään ja sopivat hyvin temppuiluun. Suuremmat renkaat (55 mm ja yli) tarjoavat paremman rullaavuuden ja pehmeämmän ajon epätasaisilla pinnoilla, joten ne sopivat hyvin cruisingille ja rampeille.

Kovuus

Renkaiden kovuus mitataan durometrillä. Kovemmat renkaat (99A ja yli) ovat nopeampia ja sopivat hyvin sileille pinnoille ja temppuihin. Pehmeämmät renkaat (78A-87A) tarjoavat paremman pidon ja mukavamman ajon epätasaisilla pinnoilla.

Shreddington Snow – Kaikki Tarvittava Skeittaukseen

Shreddington Snow tarjoaa kaiken tarvittavan lumilautailuun, skeittaukseen ja surffaukseen. Valikoimastamme löydät skeittilaudat, dekit, trukit, laakerit ja renkaat tunnetuilta merkeiltä kuten Vans, Adidas, és, New Balance ja Etnies. Voit tutustua tuotteisiimme verkkokaupassamme tai vierailla myymälässämme Helsingissä, Kalevankadulla. Kesästä 2024 alkaen tarjoamme myös skeittaukseen liittyviä varusteita, jotta voit nauttia skeittauksesta parhaimmillaan.

Shreddington Snow lumilautamerkit

Capita lumilaudatBataleon lumilaudatKorua lumilaudatThirtyTwo lumilautamonot